4 Aralık 2013 Çarşamba

Kos Adasında bir günde neler yaptım?


Sabah erkenden kardeşimle beraber aldık pasaportlarımızı elimize çıktık yola!!

Bodrum'dan Kos adası feribot ile 45 dakika sürmekte. Bu sürede yanımıza aldığımız kahvaltılıklarımızı yudumlarken neler yapacağımızı kararlaştırdık ve adaya yanaştık.






Pasaport kontrolunden sonra deniz kenarından şehir merkezine girdik.


İlk hedefimiz siesta saatleri gelmeden gezebileceğimiz kadar gezmekti. İlk durağımız koskoca Bodrumda açılmayan ama küçücük adada var olan The Body Shop mağazasına dalmaktı.Fotoğraf çekme şansım olmadı ama çok küçük bi dükkan olduğundan ve boş olduğundan tüm ürünleri mıncıklama şansım oldu:)

Daha sonra Yunanistan'da bizim Tekin Acar mağazaları gibi biraz daha geniş kapsamlı bakım market adı altında 3 katlı Hondos Center'a girdik. Satış görevlilerinden fotoğraf çekmek için izin aldım. Çünkü çoğu markanın Türkiye'ye göndermediği ürünlerle karşılaştım.




İlki Diorblush'ların bu kadar renk seçeneği kesinlikle bizim ülkemizde yok. Ve kesinlikle çok kalıcılar!!


Maybelline color tattoo benzeri krem far olan Diorshow fusion mono'lar küçük pırıltıları var ama ağır yapılan makyajlarda kesinlikle mükemmel sonuç alınabilir!!

Chanel ve Estee Lauder standını çekmeyi unutmuşum sanırım asıl orda kendimi kaybettim. Bizde olmayan çoğu ürün mevcuttu. Hondos'ta görevli bayanlar gerçekten alanlarında çok başarılılar ki sorduğum yada denediğim her üründe hiç sıkılmadan yardımcı oldular:) ve o standıda komple mıncıkladım:)


Oje standında kendimi kaybettim diyebilirim çünkü Yunanistan'da Nail art'a çok fazla talep var sadece nail art için salonlar var. Bu sebepten ürün çeşidi çok fazla.

Mavala'nın hiç görmediğim ürünleri var aynı şekilde Yunan kozmetik markaları var sanki yeni bi dünya keşfetmişim gibi kendimden geçtim:)



Evet gelelim karşılaştığım en enteresan şeye İzmir'de öğrenciyken 1 milyoncularda satılan Rapsodi dudak parlatıcısını 1 liraya bizim yurttaki hemen hemen tüm kızlar beşer onar alırdı. Burada tanesi 4 Euro'ya satıldığını görünce küçük bir şok yaşadım.



Radiant  markası ve orada var olan çoğu markanın(( birazdan göreceğiniz fotoğraflarda da mevcut ))
Mac'te olduğu gibi free system kit (yani makyaj paleti) yapmak mümkün. altları mıknatıslı ürünleri paletlere yerleştiriyorsunuz ve Voila!!



Sanırım Hondos'ta en çok beğendiğim markalardan ilk Tommy g.
Çok fazla renk seçeneği ve krem toz jel seçeneği var. Hatta bir parlatıcısını elimin arkasına denedim akşam eve geldiğimde hala çıkmamıştı. Bir sonraki gidişimde kesinlikle 1 tane edineceğim.


Denediğim ürün Çilli farlar :) iki renkten oluşuyor ama ışıltıları çok hoş. Çok kolay uygulanıp güzel sonuçlar elde edilebilir.





Evet işte en çok beğendiğim markaları ise Adriana Karembeu. Mac'teki gibi pigmentleri var fiyatları çok uygun ve uygulama olarak çok başarılı ve kalıcılar.
Bunun dışında kendi fırçalarıda mevcut. Bende hemen yüz kontürlemede çok başarılı olduğu için yelpaze fırçalarında edindim bir tane:)




Çok mutluyum!!


Loreal'in tekrar ve tekrar Türkiye'ye getirmediği nude bb kremleri ve farklı fondötenleri mevcuttu hepsini denedim!! yaşasın!!


Son kalan iki organizerlarıda biz aldık. Kutudaki şeffaf rujluğu ben aldım 24 adet ruj alabiliyor. Pembe olanı kardeşim aldı. Çok düzenli bir görünüm oluşturdu içlerini doldurduğumuzda.




Nail art ojeleri ve taşları. Yunan kızları kızları gerçekten bu işi biliyor.


Lush'ta satılan bath bomb'lar gibi küvet için yüzlerce bubble yaratan toplar. ve mükemmel kokuyorlar!! Fiyatları çok uygun.



Veee Christmas zamanı yaklaşıyor. Heryerde kar tanesi veya geyik temalı ev eşyaları var. İnsan bakarken bile mutlu olmuyor mu?


Şimdiki resimlerde Kos Adasında çoğu yerde bulabileceğiniz Çin pazarlarından. Çok çok ucuza çok farklı şeyler bulabiliyorsunuz. Örneğin devasa büyük şemsiyeleri 5 Euro'ya aldım. Onun dışında giyecekten tutun nevresime oltadan tutun pile aklınıza gelecek herşey var. Ama en çok dikkatinizi çekecek olan şey içerideki yoğun ağır plastik kokusu.




Sanırım buradan sonra çok yürümüş olacağız ki kardeşimden acıktığına dair homutlular ve sesler gelmeye başladı :)
Kos'ta meyhaneler sokağında çok uygun fiyata çok taze deniz mahsulleri bulabilirsiniz. Bizim tercihimiz önceden adını çok duyduğum Kalymnos restaurant taverna'dan yana oldu. İçerisinin renkeri o kadar hoş ki insan kendini çok rahat hissediyor. Hemen siparişleri verdik ve nefes almaksızın yemeğe koyulduk.
Kalamarlarını ve ahtapot ızgarayı kesinlikle tavsiye ederim gidecek olan varsa pişman olmaz!!




Yemek bitti ve bizde bittik:)


Kardeşimin karnı doyduktan sonraki hali:) Halbuki 10 dakika evvel canavarlamıştı:)

Yemekten sonra cebimizde kalan demir euroları harcamak için Büyük Market diye geçen Cami meydanındaki markete uğradık.
Bizdeki aktarlar gibi fakat daha geniş kapsamlı olan bu markette meyveden tutun reçele alkolden tutun bibloya hediyelik olarak herşey mevcut.





Yunan markalarının çoğunda Aloe Vera, zeytin yağı, bal mevcut. Hepsinin içerisinde ortak tek bir özellik var.

İyileştirici özellik. 
Doğal olmaları ve cildi beslemeleri kesinlikle tavsiye edilebilecek türden.










Akşam üstü Bodrum'a yanaştık. Duty Free'den alışveriş yaptık(makyaj malzemeleri neredeyse yarı yarıya uygun!) Eve geldik ve aldıklarımızın mutluluğuyla hepsini yerleştirdik.

Bizim için günübirlik dahi olsa gezmeye değerdi ve doyamadık. Bi sonraki Kos ziyaretinde görüşmek üzere şimdilik hoşçakalın!!


Aybüke...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder